Railway and Enterprise Solutions (videó!)

„Szabadon alkotunk biztonságos megoldásokat.” 

Kovács Ádám üzletágigazgató (a vele készült interjút az alábbi linken nézheted meg)

„Az evosoft egyik legsokoldalúbb üzletágaként olyan súlyponti témák tartoznak hozzánk, mint például vasúti irányítási szoftverek fejlesztése, a legkorszerűbb Team Foundation Server (TFS) és IT szolgáltatások vagy felhő alapú üzleti informatikai megoldások készítése.
 
Az evosofton belül egyedüliként a mi üzletágunk áll kapcsolatban a német evosoft GmbH összes területével, széles portfólió palettánkkal a teljes termékfejlesztési ciklust és az összes szakterületet lefedjük.
 
Aki gyerekkorában modellvasúttal szeretett játszani, nálunk biztosan megtalálja a helyét! Üzletági kollégáink harmada ugyanis vasút-automatizálási projekteken dolgozik: részben vasúthálózathoz köthető automatizálási szoftverek fejlesztésén (például hálózattervezés vagy egy-egy vasúti eszköz programja), részben pedig a vonatszerelvénnyel „együtt mozgó” programok írásán. Felelősséget tekintve széles a portfóliónk: a tervezési fázistól egészen a késztermék végső teszteléséig részt veszünk a fejlesztésben. A teljesség igénye nélkül néhány példa: a Siemens új generációs vezető nélküli metró megoldásában kulcsfontosságú fedélzeti számítógépért felelünk, a jövő integrált vasúti tervezőszoftverének fejlesztésében stratégiai partnerként nagy szerepet töltünk be, UI tesztautomatizálásban piacvezető megoldást nyújtunk az ügyfeleinknek, ezen kívül részt veszünk pályamenti és fedélzeti komputerek fejlesztésében is. Egyes projekteknél, például a koppenhágai vasút vagy a New York-i metró tervezésénél a végfelhasználóval is szoros kapcsolatban állunk. 
Vasút-automatizálási témáinknál Linux ill. Windows környezetben dolgozunk, elsősorban C++ és C# nyelveken, a Java-t és JavaScript-et helyenként alkalmazzuk.
 

Kovács Ádám üzletágigazgató

A mélyebb ipari automatizálási, tervezési témák mellett olyan üzleti alkalmazásokat, menedzsment-eszközöket is fejlesztünk az üzletágnál, amelyek a döntéselőkészítésben vagy szakmai ipari döntések meghozatalában segítenek (például hajtásrendszerek energiahatékonyságát, beruházások megtérülését lehet egy-egy alkalmazással előrevetíteni).
 
Az üzleti fejlesztési témákban Microsoftos környezetben dolgozunk, elsősorban C#, .Net és Java nyelveken. Egyre több felhő alapú analitikán alapuló megoldást is készítünk, ami az ügyfeleink számára nagy üzleti előnyt jelent. Ezeket a Siemens Open IoT platformjára, a Mindsphere-re alapozva építjük.
 
SAP alkalmazásfejlesztési területen az egyik „forró” témánk az ún. „HANA-fejlesztés” (High-Performance ANalytic Appliance), azaz a nagy sebességű analitikus alkalmazások, amelyek új logika mentén közelítik meg az információk feldolgozásának eszköztárát. 
 
Klasszikus, ITIL (Information Technology Infrastructure Library), azaz ticket-rendszeren alapuló informatikai szolgáltatást nyújt az ALM-csapat (Application Lifecycle Management). Build- és konfigurációs menedzsment feladatokhoz biztosítja az infrastrukturális támogatást, build-menedzsment eszközökhöz végez tool-fejlesztést, támogatja a házon belüli és az ügyfél fejlesztő csapatait a continuous integration megvalósításában, az innovatív Dashboard-megoldásuk segíti a csapatokat a KPI-ok folyamatos fejlesztésében, ClearCase, ClearQuest és TFS (Team Foundation Server) eszközöket használ, valamint bizonyos csapatoknál a riportok elkészítésére, beágyazására egységesített megoldásokat dolgoz ki.
 
Ügyfeleink rendszereit megbízhatóan és nagy rendelkezésre állással professzionális „Technical Management and IT Security” csapatunk üzemelteti. Az informatikai biztonság mellett a virtualizáció, a hálózati eszközök felügyelete és monitorozása, illetve a workflow automatizálás a fókuszterületük.
 
Projektjeinkkel a budapesti iroda mellett az evosoft miskolci telephelyén vagyunk jelen.”
 
Az üzletágnál fejlesztett metró szimulátort mutatták be kollégáink a céggyűlésen. Nézd meg az erről készült videót.